Ikäjohtamiskäytäntöjen kehittämistyöpajat Kuopiossa 18.11.2016
4.11.2016
Hyvä paha keskiarvo – kuka onkaan työelämän pahis?
19.12.2016

Uusi ajattelu, uusi johtaminen – luopumista vanhasta

Kuinka moni tuskailee tälläkin hetkellä käytännön ja teorian välimaastossa? Oppikirjoja, oppaita, menetelmiä, järjestelmiä ja työkaluja on vaikka mitä. Tietoa johtamisesta on paljon, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Puhutaan muuttuvasta työelämästä, työn murroksesta, tulevaisuuden työelämästä, haasteista, mahdollisuuksista ja uusista tavoista tehdä asioita – myös johtamisessa. Muutos on päivän sana.

Mutta pysähdytäänpä tässä muutoksen myllerryksessä hetkeksi. Kuinka moni tietää teoriassa miten pitäisi johtaa? Kuinka moni on saanut lukemastaan ahaa-elämyksen: nyt tiedän järkevän tavan tehdä asioita! Kuinka moni tuskailee silti johtamisongelmien edessä? Samaan aikaan uudet yritykset kahmivat mainetta ja kunniaa toiminnallaan ja johtamiskäytännöillään. Menestystarinoita on.

Niinpä niin. Oletko vanhassa vai uudessa organisaatiossa? Laitetaanko puhtaalle pöydälle uudet tavat ja välineet vai sovitetaanko uudet tavat vanhojen olemassa olevien sekaan. Ensimmäisessä tilanteessa jo pelkästään lähtökohdat petaavat onnistumisen edellytyksiä. Eikö puhtaalta pöydältä ole paljon helpompi aloittaa kuin käytössä olleelta? Ajatus ”haluan aloittaa puhtaalta pöydältä” on arkipäivää. Aloitan uuden asian, tavan tai elämän joulun jälkeen, kesään mennessä, maanantaina, no sitten huomenna…

Rohkeutta! Vanhaakaan konetta ei kannata korjata ikuisesti. Pelkkä huolto tai ohjeiden ja sääntöjen kirjoittaminen ei auta. Joskus on vain parempi tai jopa pakko ostaa uusi. Tietoa on, mutta mistä löytyy se periksiantamattomuus ja rohkeus jopa hajottaa vanhat kahlitsevat rakenteet ja lopettaa ohjeiden kirjoitus jo aikansa eläneisiin järjestelmiin? Olisiko se uutta ajattelua ja uutta johtamista, jota muuttuva maailma tarvitsee.

Kirjoittaja: Piia Mattila

Kirjoittaja työskentelee ylitarkastajana sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosastolla. Kirjoitus on tehty Uusi ajattelu – Uusi johtaminen -kirjan pohjalta ja on osa johtamisen erikoisammattitutkintoa (JET).