TERVETULOA TUTUSTUMAAN
HILDAN JA JESPERIN KESÄTYÖHÖN!

Jännittääkö kesätyö tai työharjoittelu? Tässä osiossa pääset kurkistamaan työelämään. Mitä kaikkea työpaikalla voi kohdata ja miten yllättäviin tilanteisiin kannattaa varautua? Miten työsuojelu toteutuu työpaikalla? Mitä oikeuksia ja velvollisuuksia nuorella työntekijällä on?

Hilda on 17-vuotias lukiolainen, joka haki keväällä kuumeisesti kesätöitä. Hildalla kävi tuuri ja hän pääsi kassatarjoilijaksi läheiseen liikennemyymälään, Taukopaikkojen Kuninkaaseen. Ravintolapuolen lisäksi Taukopaikkojen Kuninkaassa on pieni päivittäistavaramyymälä ja huoltoasemapalveluja, joten yrityksessä työskentelee paljon ihmisiä erilaisissa tehtävissä. Hildan työtehtäviin kuuluu ravintolan kassatyötä sekä apulaisena toimiminen siellä, missä ylimääräistä käsiparia kaivataan.

Jesper on Hildan uusi työkaveri, joka palasi Taukopaikkojen Kuninkaaseen töihin ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Jesper on asiakkaiden kanssa kuin kotonaan ja tuntee suurimman osan liikennemyymälän työntekijöistä.

Voit tutustua Hildan ensimmäiseen kesätyöhön askel askeleelta tai poimia vastaukset sinua kiinnostaviin kysymyksiin. Tämä on tilaisuutesi raottaa verhoa sinun ja työelämän välissä!

 

Sivustolla esiintyvien kuvien lähde: Työsuojelunäyttely, kuva-arkisto, 2018.

 

Voit ladata sisällön tästä PDF-muodossa.

Hildan ensimmäinen työpäivä alkaa työsopimuksen allekirjoittamisella.

Työsopimus on hyvä laatia esimiehen kanssa kirjallisesti. Myös suullinen sopimus on pätevä, mutta epäselvien tilanteiden välttämiseksi työsuhteesta kannattaa sopia paperilla.

Työsopimuksessa sovitaan työsuhteen ehdoista. Se sitoo sekä työnantajaa että työntekijää. Lue työsopimus läpi rauhassa. Jos työsopimusta lukiessa et ymmärrä jotain kohtaa, kysy asiasta rohkeasti esimieheltäsi.

 

Alla olevassa videossa käydään Hildan työsopimus läpi kohta kohdalta.

Työehtosopimus on työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen laatima sopimus alan työsuhteiden vähimmäisehdoista. Työehtosopimuksessa säädetään esimerkiksi alan vähimmäispalkoista ja työajasta. Yleissitovat työehtosopimukset koskevat kaikkia alan työnantajia, jolloin niitä on pakko noudattaa.

Jos alalla on yleissitova työehtosopimus, eivät työnantajan ja työntekijän välisen työsopimuksen ehdot voi olla työehtosopimusta huonommat.

Kaikilla aloilla yleissitovia työehtosopimuksia ei ole. Silloin alan työehtosopimukset sitovat ainoastaan sopimuksen solmineeseen työnantajaliittoon kuuluvia työnantajia.

Aloittaessasi uuden työn, sinun kannattaa tutustua oman alasi työehtosopimukseen. Sieltä löytää vastauksia työsuhteen aikana askarruttaviin kysymyksiin. Työehtosopimuksista löydät myös alan minimipalkkataulukot.

 

Alle on listattu linkkejä eri alojen työehtosopimuksiin. Tarkista työnantajaltasi tai työsopimuksestasi mitä sopimusta työpaikallasi noudatetaan.

Autoalan kaupan ja korjaamotoiminnan työehtosopimus

Hiusalan työehtosopimus

Huvi-, teema- ja elämyspuistoja koskeva työehtosopimus

Kaupan työehtosopimus

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen työehtosopimus

Rakennusalan työehtosopimukset

 

Kaikki yleissitoviksi vahvistetut työehtosopimukset löytyvät täältä: https://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/tyoehto/

Hilda on saanut tiedokseen ensimmäisen viikon työvuorot. Työvuorot on kerrottava työntekijöille vähintään viikon etukäteen.

Hildan työvuorolista

Hildan työvuorolistasta selviää, että ensimmäisellä viikolla hänen tehtäväkseen on ilmoitettu perehdytys – ensimmäiset viisi vuoroa Hilda saa rauhassa keskittyä työtehtäviensä oppimiseen hänelle nimetyn kouluttajan kanssa. Perjantai ja lauantai ovat Hildalla ensimmäisellä viikolla vapaat. Sunnuntaina sen sijaan on töitä. Sunnuntaityöstä kuuluu maksaa kaksinkertainen palkka. Sunnuntaikorvaus täytyy olla palkkalaskelmassa eriteltynä.

Hilda tekee sekä ilta- että aamuvuoroa. Alle 18-vuotiailla työntekijöillä on työajan suhteen erityisiä säädöksiä. 15–17-vuotiaan työtekijän työvuoron saa sijoittaa kello 6:n ja 22:n väliseen aikaan. Ammattikoulutuksessa olevat voivat työharjoittelussa tehdä alan vaatimia töitä kello 24 asti.

Alle 15-vuotias saa työskennellä 7 tuntia päivässä ja 35 tuntia viikossa. Työvuorojen täytyy sijoittua ajallisesti välille 8–20. Työn vaatimuksista johtuen työ voi kuitenkin alkaa jo kello 6. Esimerkiksi leipomossa työpäivät alkavat aikaisin.

Mikäli nuorella on peruskoulu yhä kesken, hänen työaikaansa säädellään tarkemmin. Näin turvataan koulunkäynti. Koululainen saa tehdä töitä vapaapäivinä enintään 7 tuntia ja koulupäivinä enintään 2 tuntia. Koulupäivän ja työajan yhteispituus saa olla enintään 8 tuntia. Kouluviikon aikana töitä saa kertyä enintään 12 tuntia.

Sunnuntaityöstä kuuluu maksaa kaksinkertainen palkka. Sunnuntaikorvaus täytyy olla palkkalaskelmassa eriteltynä.

Hildan perehdyttäjä, vuoropäällikkö Elina ohjeistaa työvuoron alkamisesta. Työvuoron alkaessa huomenna kahdeksalta, täytyy Hildan olla työpaikalla, työvaatteet päällä ja valmiina aloittamaan työskentelyn tasan kello 8. Ei siis riitä, että hän on kahdeksalta saapunut pyörällään työpaikan pihaan. Täsmällisyys on tärkeää etenkin työyhteisössä, jossa tehdään vuorotyötä. Jos Hilda myöhästyy, tarkoittaa se sitä, että aiemmassa vuorossa oleva työntekijä ei todennäköisesti pääse ajoissa kotiin. Vuoron vaihtojen sujuvuuden ja mukavan työilmapiirin vuoksi on ehdottoman tärkeää olla ajoissa. Hilda päättää hankkia aamuvuoroja varten toisenkin herätyskellon siltä varalta, että kännykän herätys pettää.

Vahinkoja sattuu aina. Työpaikan ja esimiehen puhelinnumero onkin syytä tallentaa ensi töikseen omaan puhelimeen. Jos nukkuu pommiin ja tietää myöhästyvänsä, täytyy asiasta ilmoittaa viipymättä työpaikalle.

Työsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Hildalle esitellään hänen perehdyttäjänsä Elina. Elinan vastuulla on tutustuttaa Hilda taloon ja opettaa hänelle työtehtävät. Ensimmäiseksi lähdetään liikkeelle varusteista: työvaatteet ovat osa työturvallisuutta.

Työnantajan täytyy huolehtia työssä tarvittavista suojavälineistä ja tarvittaessa hänen tulee osoittaa työntekijälle työhön soveltuvat työvaatteet. Työnantaja tekee aina päätöksen työssä tarvittavista suojaimista. Joitakin aloja, kuten rakentamista, on säädelty erikseen tapaturmariskin pienentämiseksi. Työntekijän velvollisuus on käyttää hänelle määrättyjä suojaimia sekä huolehtia niiden kunnosta. Jos suojain ei ole sopiva, se täytyy vaihtaa.

Hildalle ojennetaan työpaita, päähine ja essu, sillä hän on ravintolatyössä. Tässä työssä hyvä työkenkä on edestä umpinainen ja takaa remmillä kiinni. Kengän pitää suojata esimerkiksi kuuman öljyn roiskumiselta jalalle. Niin ravintolasalissa kuin keittiössä on myös liukastumisriski, jonka vuoksi tiukasti jalassa pysyvät kengät ovat erityisen tärkeät.

Asianmukaiset työvaatteet ovat osa turvallisuutta. Tarjoilijoiden erillisten työvaatteiden tarkoituksena on suojella asiakasta – ainoastaan työkäytössä olevat, puhtaat työvaatteet ja päähine voivat pelastaa pahaa-aavistamattoman asiakkaan ruokamyrkytykseltä.

Jokaisella alalla on omat suojavälineensä ja riskinpaikkansa. Suojavälineet ovat erilaisia ravintolassa, paperitehtaassa ja toimistossa. Selvitä heti työsuhteen alussa, mitä suojavälineitä missäkin työvaiheessa on käytettävä. Suojalasit, kuulosuojaimet, kypärä, esiliina ja työtuoli säädettävällä selkätuella ovat kaikki osa työturvallisuutta.

Hilda vaihtaa työvaatteet sosiaalitiloissa. Sosiaalitiloilla tarkoitetaan niitä tiloja, joissa sijaitsevat pukuhuoneet, peseytymistilat ja henkilökunnan ruokailu- ja taukohuoneet. Sosiaalitiloissa on tarkoitus viettää taukoja ja odotusaikoja ennen työvuoron alkamista, joten niiden on syytä olla viihtyisät. Elina muistuttaa, että yhteisten tilojen siisteys on kaikkien vastuulla. Omat jäljet on aina siivottava, ja mahdollisista yhteisistä askareista on syytä ottaa vastuuta.

Taukotilassa ruokataukoa viettävät parhaillaan kokki Jafar ja päivittäistavarapuolen kassatyöntekijä Marika. Hilda esittäytyy kummallekin. Taukopaikkojen Kuninkaassa on paljon työntekijöitä, eikä jokaisen nimeä voi ensimmäisinä päivinä oppia muistamaan. Elina kuitenkin lohduttaa, ettei se haittaa, kunhan tervehtii vastaantulevia työkavereita. Kiireessä hymykin riittää. Yhteisillä ruokatauoilla ja muina hiljaisina hetkinä voi kyllä aikanaan tutustua tarkemmin. Töissä on yleensä mukavampaa, kun opettelee tuntemaan ainakin läheisimmät työkaverit. Kaikki eivät kuitenkaan halua jakaa henkilökohtaisia asioitaan työpaikalla, ja sitä täytyy kunnioittaa, muistuttaa Elina. Työpaikalla sattuneiden kommellusten jakaminen ja työasioista kyseleminen ovat hyviä tapoja aloittaa keskustelu työkaverin kanssa.  Jos juttu luistaa, niin voi kertoa itsestään enemmänkin. Työajalla käytyjen keskustelujen tulisi olla sellaisia, että kaikki voivat niihin halutessaan liittyä. Sopimaton kielenkäyttö ei kuulu työpaikalle.

Työajalla käytyjen keskustelujen tulisi olla sellaisia, että kaikki voivat niihin halutessaan liittyä. Sopimaton kielenkäyttö ei kuulu työpaikalle.

Elina kertoo talon erilaisista työtehtävistä. Koko liikennemyymälällä on yhteinen johtaja Annika, jonka kanssa Hilda kirjoitti työsopimuksen. Eri osastoilla on lisäksi osastopäälliköt: kaupan, ravintolan ja huoltoasemakorjaamon puolella omansa. Osastopäällikköön Hildan kannattaa olla ongelmatilanteessa yhteydessä ensimmäiseksi, sillä ravintolapäällikkö Tuomas on hänen lähiesimiehensä. Mikäli Tuomas ei ole paikalla, on vuorossa aina nimetty vuorovastaava, kuten Elina. Heiltä saa apua kaikkiin käytännön työhön liittyvissä asioissa. Elina muistuttaa, että apua saa aina, tittelistä riippumatta. Vanhemmat työntekijät ovat kesätyöläisille korvaamaton apu.

 

Hildan ja Elinan matka jatkuu alakerran sosiaalitiloista asiakastiloihin. Ovet avautuvat kulkulätkällä, josta on pidettävä erityisen hyvää huolta. Työavaimia ei pidä säilyttää yhdessä kotiavainten kanssa. Jos avain katoaa, tulee siitä heti ilmoittaa työpaikalle.

Seuraavaksi Elina käy läpi työpaikan pelastussuunnitelman. Pelastussuunnitelmasta selviää hätätilanteen toimintaohjeet. Elina näyttää Hildalle poistumistiet ja sammutusvälineet. Työpaikalla on useita vaahtosammuttimia ja sammutuspeittoja, joiden käytön Elina ohjeistaa. Liikennemyymälän kokoontumispaikka on pääovia vastapäätä oleva parkkipaikka. Kokoontumispaikalle keräännytään vaaran uhatessa, esimerkiksi palohälytystilanteessa. Silloin on tärkeää noudattaa sovittuja ohjeita. Koko henkilöstön täytyy olla sovitussa paikassa, jotta pelastushenkilöstö ei joudu tarpeettomaan vaaraan etsiessään turhaan kokoontumispaikalta puuttuvaa työntekijää. Kotiin ei siis ole lupa lähteä, vaikka työpaikalta jouduttaisiinkin poistumaan.

Pidä huolta, että tiedät työpaikkasi kokoontumispaikan ja poistumistiet. Työntekijöiden vastuulla on myös asiakkaiden ohjaaminen hätätilanteessa. Hätätilanne voi tulla milloin vain, ja sinun on silloin osattava toimia oikein ja sovittujen sääntöjen mukaan.

Kierros päättyy Hildan pääasialliselle työnsuorituspaikalle eli ravintolapuolelle. Tarjoiltava valikoima on melkoinen: löytyy niin kotiruokalounasta ja pikaruokaa kuin kahvia ja pullaa. Elina kertoo, että ensimmäiset pari päivää Hilda voi tutustua työympäristöön ja työkavereihin tiskinurkasta käsin. Hänen tehtävänään on siivota salia ja pyörittää astioiden pesua.

Uudessa työpisteessä on aina omat vaaranpaikkansa, jotka on hyvä käydä läpi esimiehen kanssa ennen töiden aloittamista. Tätä kutsutaan riskien arvioinniksi. Elina näyttää Hildalle, miten tiskikone toimii. Erityistä huomiota on kiinnitettävä pestyihin juomalaseihin. Ne saattavat räjähtää, mikäli niitä käsittelee liian kovakouraisesti, kun ne tulevat kuumina tiskikoneesta. Parempi antaa lasien jäähtyä hieman ennen paikoilleen viemistä. Tiskihuoneen lattia on jatkuvasti märkä ja sille kerääntyy roskia ja ruuantähteitä päivän mittaan. Lattian säännöllinen siistiminen on tärkeää, jotta liukastumisilta vältytään. Tiskissä joutuu toisinaan pesemään suurimpia keittiöastioita käsin. Suojahanskojen käyttö on tarpeellista, jotta pesuaineet eivät ärsytä ihoa.

Elina muistuttaa, että omaan käytökseen on syytä kiinnittää huomiota erityisesti asiakastiloissa. Asiakkaat eivät voi tietää, että Hilda on vasta aloittanut työpaikalla. Hildan on oltava yhtä avulias ja ystävällinen kuin muidenkin työtekijöiden. Asiakas saattaa esimerkiksi kysyä, että missä lapsen purkkiruuan voi lämmittää. Hildan täytyy vastata kysymykseen reippaasti ja selvittää asia vanhemmalta työntekijältä, ellei itse tiedä vastausta. Olemuksen täytyy muutenkin olla siisti ja hymyilevä, sillä se kuuluu työtehtäviin.

Elina kehottaa Hildaa katsomaan ravintolasalia asiakkaan silmin: onko lattioilla roskaa ja ovatko työntekijät iloisen ja asiakaspalveluhenkisen oloisia. Hilda huomaa heti, että käytävälle on kaatunut limsamuki. Sotku on parasta hoitaa saman tien, ettei kukaan liukastu. Työntekijöillä on velvollisuus ennaltaehkäistä tapaturmia. Selvät vaaranpaikat on hoidettava kuntoon välittömästi.

Vaatimus iloisesta ja hymyilevästä olemuksesta mietityttää Hildaa. Mitä jos ei hymyilytä? Elina neuvoo, että työpaikalla täytyy olla eri asenteella kuin vapaa-ajalla. Kun pukee työvaatteet päälle, muuttuu tavallaan ”työminäksi”. Työajalla keskitytään työhön. Töissä ollessa olet työnantajan palveluksessa – vuokraat aikaasi hänelle palkkaa vastaan. Jos työajalla snäppää kavereiden kanssa, ei tavallaan ole töissä, vaan kavereiden kanssa. Sen vuoksi oman puhelimen käyttö ei yleensä ole työpaikalla sallittua. Työnantaja ei maksa sinulle palkkaa siitä, että voit sopia illan vapaa-ajan menoista.

Se, ettei töissä keskity töihin, on myös turvallisuusriski. Työympäristössä on usein laitteita ja koneita, paljon ihmisiä sekä melua ja hälinää. Välttääkseen omat tapaturmat ja ennaltaehkäistäkseen muiden onnettomuuksia, on tärkeää pysyä valppaana. Tauot ovat lepäämistä ja omien asioiden hoitamista varten.

 

Hildan ensimmäinen työpäivä on ohi. Fiilis on helpottunut, sillä kesätyön alkua edeltänyt jännitys on purkautunut. Samalla tuntuu siltä, että päässä on tuhat kysymystä lisää. Perehdyttäessä Elina oli painottanut, että kannattaa aina kysyä heti, kun jotain tulee mieleen. Ensimmäisen viikon jälkeen Hildan on jo tarkoitus pärjätä työssä itsenäisesti.

Uuden työntekijän tärkein taito on uskallus kysyä. Työpaikoilla on harvoin mahdollisuutta käyttää paljoa aikaa perehdyttämiseen. Silloin on perehdytysajasta otettava kaikki irti. Nuoren kesätyöntekijän ei voida odottaa tietävän asioita valmiiksi, joten tyhmiä kysymyksiä ei ole. Työpaikoille on usein muodostunut oma ammattikieli. Jos muut työntekijät puhuvat sinulle oudosta asiasta, niin kysy, mitä he tarkoittavat. Näin pääset nopeasti kärryille ja vältät turhia virheitä.

Ensimmäisinä työpäivinä tavallisesti uuvuttaa, sillä uutta informaatiota tulee niin paljon. Se menee kuitenkin ohi, joten työpäivät eivät luultavasti tunnu niin raskailta enää parin viikon päästä. Väsymys helpottaa, kun oppii työtavat ja pääsee rutiiniin kiinni. Sitä ennen täytyy kuitenkin tehdä paljon töitä oppimisen eteen.

Nuoren kesätyöntekijän ei voida odottaa tietävän asioita valmiiksi, joten tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Illalla Hilda päättää kirjoittaa ylös kysymykset, jotka juolahtivat mieleen työpaikalta kotiin pyöräillessä. Näin hän muistaa aamulla käydä kaikki asiat läpi Elinan kanssa. Kysymyslista on hyvä keino muistaa työhön liittyvät kysymykset vielä silloinkin, kun tavoittaa jonkun, joka voi niihin vastata.

 

Keskiviikkona koittaa Hildan ensimmäinen iltavuoro kahvilan ja pikaruokaravintolan kassalla. Elinan ja Hildan lisäksi työvuorossa on Jesper. Jesper aloitti Taukopaikkojen Kuninkaassa viime kesänä kesätyöntekijänä ja jatkoi töitä maaliskuussa ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Jesper aikoo pitää välivuoden ja on tyytyväinen voidessaan jatkaa töitä Taukopaikkojen Kuninkaassa. Jesper harrastaa ultimatea. Vuorotyö aiheuttaa välillä hankaluuksia, kun pelimatkat osuvat viikonlopulle, mutta toisaalta vuorotyö on myös joustavaa.

Jesper pitää erityisesti asiakaspalvelusta. Hän on hauska ja sosiaalinen, joten ihmisille jutustelu käy Jesperiltä luonnostaan. Hilda on vielä hieman arka asiakkaiden kanssa. Palvelutilanteissa jännittää, joten rento läpän heittäminen ei onnistu. Sen sijaan Hilda on jo ymmärtänyt olevansa huolellinen ja tarkka työntekijä. Perehdytysopit ovat niin tuoreessa muistissa, että hän hallitsee oikeaoppiset työtavat. Jesper ja Hilda sopivat, että jakavat työvuorossa vastuuta sen mukaisesti. Jesper hoitaa myyntityötä ja Hilda annostelee, pakkaa ja siistii paikkoja taustalla.

Työyhteisössä on erilaisia ihmisiä, ja kaikilla on omanlaisensa tapa tehdä töitä. Välillä yhteisen sävelen löytäminen voi olla hankalaa, varsinkin, kun toista ei tunne kovin hyvin. Nykyisin työ on yhä enemmän tiimityötä. Erilaisten työkaverien kanssa toimiminen helpottuu, kun oppii ymmärtämään muiden vahvuudet. Yleensä kaikille löytyy työvuorossa jokin rooli. Ihmisten erilaisuutta kannattaa hyödyntää, niin työt sujuvat sopuisammin. Kannattaa miettiä, missä itse on hyvä ja onko työkaverilla taitoja tai luonteenpiirteitä, joita itsellä ei ole.

Ihmisten erilaisuutta kannattaa hyödyntää, niin työt sujuvat sopuisammin. Mieti, missä itse olet hyvä ja onko työkaverilla sellaisia taitoja tai luonteenpiirteitä, joita itselläsi ei ole.

Asiallinen käytös työkavereita kohtaan on itsestäänselvyys. Työnantajalla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen. Mikäli jonkun henkilön kanssa työskentely tuntuu kertakaikkisen hankalalta, kannattaa muistaa ”työminä”. Sinä olet töissä tekemässä töitä. Henkilökemioiden ei pidä mennä työasioiden edelle.

Asiakkaat tuntuvat pitävän Jesperistä. Hilda kuuntele hänen palvelutilanteitaan, ja huomaa Jesperillä olevan muutamia vakiovitsejä, joita hän heittää asiakkaille tietyissä tilanteissa. Hilda päättää omaksua osan Jesperin työskentelytavoista ja asenteesta. Toisilta työntekijöiltä voi oppia paljon tarkkailemalla heidän työskentelyään. Toimivien temppujen kopiointi hyödyttää kaikkia.

Sunnuntaina lounasaikaan Taukopaikkojen Kuninkaassa on vielä rauhallista. Elina tutustuttaa Hildaa keittiön puolelle. Ravintolan keittiö, jossa ruoka valmistetaan, on erillinen salin myyntilinjastosta, vaikka yhteistyön niiden välillä tuleekin olla mahdollisimman saumatonta. Toisin kuin kassalla, Taukopaikkojen Kuninkaan keittiössä työkieli on englanti. Englanti työkielenä mahdollistaa sen, että töihin voi palkata myös henkilöitä, jotka eivät puhu suomea riittävän hyvin tai ollenkaan.

Keittiövuorossa on Jafar, johon Hilda törmäsi jo alkuviikosta sosiaalitiloissa. Jafar on muuttanut Suomeen Bangladeshista pari vuotta sitten. Jafar on työskennellyt monissa eri maissa ja ollut pitkään laivakokkina merillä. Hänellä on monipuolista ja ainutlaatuista ammattitaitoa, joka on uudistanut toimintatapoja myös Taukopaikkojen Kuninkaassa. Jafarin ja suomalaisten kokkien lisäksi keittiössä työskentelee virolainen ja espanjalainen. Myös suomalaiset puhuvat toisilleen työvuorossa englantia.

Kun ihmisillä on eri äidinkieliä, pitää työturvallisuuteen kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi varoitustekstien pitää olla englanniksi, jotta kaikki ymmärtävät ne. Lisäksi keittiössä varoitustekstejä täydentävät kuvat – liukastumisvaarasta rasvakeittimen edessä muistuttaa kuva liukastuvasta hahmosta. Viestintään tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta keittiöön tuleva suullinen informaatio on kaikkien saavutettavissa. Luonnollisesti kaiken kirjallisen materiaalin, kuten ohjeiden ja suunnitelmien, täytyy olla saatavilla yhteisellä työkielellä.

Kannattaa muistaa, että kieli on vain työväline. Tärkeintä on saada viesti perille työkaverille, ei hioa täydellisiä lauserakenteita.

Vieras kieli työkielenä voi jännittää myös uutta työntekijää. Suomalaisten työkaverien kesken kiusaus puhua suomea on suuri. Ketään ei kuitenkaan saa sulkea ulkopuolelle. Mikäli päädyt työyhteisöön, jossa työkieli on englanti, kannattaa muistaa, että kieli on vain työväline. Tärkeintä on saada viesti perille työkaverille, ei hioa täydellisiä lauserakenteita. Jännitystä saattaa lievittää myös se, että englanti ei välttämättä ole muidenkaan työyhteisön jäsenten äidinkieli. Usein kaikilla on käytössä ”kakkoskieli”. Vieraan kielen käyttäminen kesätöissä on myös loistava tilaisuus oppia – luultavasti huomaat hyödyt syksyllä koulun penkille palatessasi.

 

Maanantaiaamuna Jesper purkaa ravintolaan saapunutta tavarakuormaa. Ravintolan varastoja täydennetään muutaman kerran viikossa, ja kuorma puretaan usein kiireessä työnteon lomassa. Ravintolakeittiöön tulevat pakkaukset ovat suuria ja painavia – kilokaupalla jäisiä ranskanperunoita ja lihaa sekä koreittain maitotölkkejä. Nostaessa täytyy hallita oikea tekniikka, jotta ei loukkaa itseään.

Jesper haluaa hoitaa purkamisen mahdollisimman nopeasti, sillä lounasaikaan häntä tarvitaan myyntitiskillä. Jesper nykäisee limsakorin maasta riuskin liikkein. Selässä vihlaisee kipu, ja limsakori tömähtää takaisin maahan. Jesper pitelee selkäänsä, eikä saa sitä suoristetuksi. Kuorman purkaminen katkeaa selkään sattuneeseen noidannuoleen.

Ergonomia tukee työterveyttä. Sen tavoitteena on vähentää työntekijän kokemaa rasitusta, joka johtuu esimerkiksi vääränlaisista työasennoista tai toistuvasta rasituksesta. Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on vastuussa työpisteen ja työtapojen turvallisuudesta. Työntekijän velvollisuus on noudattaa annettuja ohjeita. Ergonomia ei rajoitu vain fyysiseen kuormitukseen: esimerkiksi lisääntyvä teknologian käyttö luo haasteita etenkin ikääntyville ihmisille, jolloin ohjelmien käyttäjien kyvyt ja osaaminen tulee ottaa tietojärjestelmien suunnittelussa huomioon. Ergonomia on käytettävyyden helpottamista niin, että mahdollisimman moni voi turvallisesti ja ongelmitta osallistua kyseessä olevaan toimintaan.

Ergonomian kannalta tyypillisiä vaaranpaikkoja työpaikoilla ovat painavien kuormien nostaminen, staattinen (pitkäkestoinen) rasitus ja huonot työasennot.

  • Nostaessa täytyy opetella – ja ottaa käyttöön – oikeanlainen tekniikka: kuorma pidetään lähellä kehoa, nostaessa koukistetaan jalkoja, selkä pidetään suorana ja kuormasta otetaan vakaa ote.
  • Staattisessa rasituksessa, esimerkiksi korkealla olevia hyllyjä pyyhittäessä, täytyy muistaa riittävä tauotus. Lisäksi työasentoa voi pyrkiä helpottamaan ottamalla käyttöön vaikkapa jakkaran tai korokkeen.
  • Huonoja työasentoja täytyy muutenkin pyrkiä aktiivisesti korjaamaan. Väärän korkuisiin työskentelytasoihin tai huonoihin työtuoleihin täytyy kiinnittää huomiota. Myös riittävä valaistus on osa työergonomiaa. Kerro havaitsemasi epäkohdat työnantajalle.

Taukopaikkojen Kuninkaan seinällä on ohjeet turvalliseen nostotekniikkaan. Jesperille myös näytettiin oikea työtapa hänen tullessaan taloon. Kiireessä jalkojen koukistaminen unohtui, ja kuormitus suuntautui kokonaisuudessaan Jesperin selälle. Lounasruuhkassa täytyy nyt selvitä ilman Jesperiä, sillä hänen työskentelynsä päättyy tänään tähän.

Selän venähdyksen vuoksi Jesper ei pysty jatkamaan töitä, vaan hänet passitetaan työterveyshuoltoon. Taukopaikkojen Kuningas on solminut työterveyshuollon sopimuksen paikallisen lääkäriaseman kanssa, jonne Jesper lähtee suorinta tietä.

Työnantajan, jolla on yksikin työntekijä, täytyy järjestää työntekijöille työterveyshuolto. Työterveyshuollon kattavuus vaihtelee. Vähintään työpaikalla täytyy olla ehkäisevä työterveyshuolto, mutta toisinaan sen piiriin kuuluvat myös sairaanhoito ja muut mahdolliset palvelut. Työterveyshuollon tarkoitus on ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea työntekijöiden terveenä pysymistä. Työterveyshuollon palvelut ovat työntekijöille maksuttomia. Työnantajan kannattaa järjestää työntekijöilleen kattava työterveyshuolto, sillä se ehkäisee sairaustapauksista syntyviä kuluja. Kun työntekijöiden työkyky pysyy hyvänä, sujuvat työt jouhevammin.

Jos teet työtä, jossa on erityinen sairastumisen riski, työnantajasi voi vaatia, että ennen työsuhteen alkamista käyt terveystarkastuksessa työterveyshuollossa. Tällaisia terveystarkastuksia tehdään esimerkiksi työpaikoissa, joissa tehdään yötyötä. Työterveystarkastuksen tarkoituksena on kartoittaa terveydentilasi. Jos tarkastuksessa selviää, että sinulla on jokin vamma tai herkkyys, joka voi pahentua työssä, se täytyy ottaa työn suunnittelussa huomioon. Terveydentilaa voidaan myös seurata työsuhteen jatkuessa määräaikaisin tarkastuksin.

Työnantajan, jolla on yksikin työntekijä, täytyy järjestää työntekijöille työterveyshuolto. Selvitä työpaikkasi työterveyshuollon laajuus ja käytännöt.

Selvitä työpaikkasi työterveyshuollon laajuus ja käytännöt. Kattaako työterveyshuolto sairaanhoidon? Minne täytyy ottaa yhteyttä, jos työpäivää edeltävänä yönä nousee kuume? Sairauspoissaolojen käytännöt vaihtelevat työpaikkakohtaisesti. Tapaturmat ja sairaudet iskevät usein yllättäen, ja silloin on hyvä tietää, miten toimia.

Jesper pääsee lääkärin vastaanotolle lyhyen odotuksen jälkeen. Selkään on väärän nostotekniikan seurauksena iskenyt noidannuoli. Lääkäri määrää Jesperille sairauslomaa ja reseptin särkylääkkeeseen. Hän kehottaa Jesperiä lepuuttamaan selkäänsä pahimman kivun ohi ja neuvoo noudattamaan jatkossa oikeaa nostotekniikkaa.

 

Hildan kesätyöt ovat lähteneet sujumaan hyvin. Hän on tutustunut työkavereihin ja rohkaistunut asiakaspalvelussa. Ensimmäinen palkkapäiväkin odottaa jo parin päivän päässä. Tänään Taukopaikkojen Kuninkaaseen on tulossa syömään bussilastillinen nuoria. He ovat kotimatkalla jalkapallo-ottelusta ja tilasivat ruuat etukäteen koko porukalle. Hilda menee keittiöön avustamaan Jafaria ruokien esivalmistelussa.

Hildan tehtävänä on leikata kaalia. Hän valitsee veitsilaatikosta vähiten uhkaavan näköisen veitsen ja iskee sen kaaliin. Hildan harmiksi pieni vihannesveitsi uppoaa kaaliin kokonaan ja jää siihen jumiin. Hilda vilkaisee ympärilleen, mutta Jafar on juuri lähtenyt hakemaan varastosta säilykekurkkuja. Hildaa nolottaa oma avuttomuutensa, joten hän yrittää nopeasti riuhtoa veistä ulos kaalista. Lopulta veitsi lähtee irti, mutta lipsahtaa suoraan Hildan vihannesta paikoillaan pitävään käteen. Lipsahduksen seurauksena veitsi viiltää kämmenselkään haavan. Hilda parkaisee.

Uuteen työtehtävään tarttuessa on syytä olla erityisen varovainen. Työtehtävän vaaranpaikat kannattaa itse käydä läpi: liittyykö työhön uusia laitteita, erikoisia työasentoja tai outoja kemikaaleja? Mikäli työvälineet eivät ole sinulle ennestään tuttuja, kannattaa niiden käyttöön pyytää perehdytys. Samalla voit tarkistaa, mitä suojavälineitä tehtävässä täytyy käyttää. Kysyminen kannattaa aina, tietämättömyyden peittely ei.

Hildalla ei ole koulutusta tai perehdytystä keittiön työtehtäviin. Vaikka vihannesten pilkkominen kuulostaa kotoa tutulta hommalta, kokematon saattaa silti tehdä tapaturmaan johtavia virheitä. Eri tuotteiden leikkaamiseen tarvitaan erilaiset veitset. Myös järkevä työjärjestys ja turvallinen leikkaustekniikka ovat asioita, jotka ammattilainen hallitsee.

Jafar saapuu keittiöön ja huomaa Hildan verta vuotavan käden. Hän taluttaa Hildan käsienpesualtaalle ja huuhtoo kättä juoksevan viileän veden alla. Jafar kiiruhtaa ravintolan ensiapukaapin luokse. Ensiapukaapista löytyvät laastarit, sidetarpeet ja haavanpuhdistusaineet. Jafar tarkastelee Hildan haavaa. Se on siisti, eikä kovin syvä. Jafar liimaa haavan reunat yhteen haavateipillä. Hilda painaa haavakohtaa verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Koska haava on kuitenkin melko pitkä ja oikeassa kädessä, sitä on parasta mennä näyttämään työterveyshuoltoon. Hilda käy kertomassa tapahtuneesta esimiehelleen Tuomakselle. Tuomas varmistaa, että Hilda pääsee työterveyshuollon vastaanotolle.

Työtehtävän vaaranpaikat kannattaa käydä rauhassa läpi: liittyykö työhön uusia laitteita, erikoisia työasentoja tai outoja kemikaaleja?

Viikkoa myöhemmin tapahtunut käydään työpaikkapalaverissa läpi. Tuomas on ehdottanut, että Jafar pitää palaverissa leikkausnäytöksen. Näin kaikille työntekijöille selviää oikeat pilkkomistavat ja sopivat välineet eri tuotteille. Valtavaa ja kovaa kaalia ei saa leikata ohuella vihannesveitsellä, vaan täytyy rohkeasti tarttua suureen kokkiveitseen – tietysti varovaisuutta noudattaen.

 

Hilda on näyttämässä leikkuuhaavaansa työterveyslääkärille. Lääkäri tarkistaa haavan. Koska haava ei ole kovin syvä, se ei vaadi ompelua tai liimausta. Haava on syntynyt keittiöympäristössä, joten se ei myöskään ole likainen. Heti tapaturman jälkeen annettu ensiapu on jo tyrehdyttänyt verenvuodon.

Koska töissä Hilda joutuu jatkuvasti käyttämään käsiään ja pesemään niitä, lääkäri kirjoittaa Hildalle kolme päivää sairauslomaa. Lisäksi hän antaa Hildalle haavan kotihoito-ohjeet. Hilda soittaa Tuomakselle heti vastaanotolta päästyään. Sairaustapauksista on tärkeää ilmoittaa työpaikalle välittömästi, jotta siellä osataan tarvittaessa hankkia sinulle tuuraaja. Tuomas pyytää Hildaa toimittamaan lääkärin kirjoittaman sairauspoissaolotodistuksen palatessaan töihin.

Sairausajalta on yleensä oikeus saada palkkaa. Työnantaja maksaa palkkaa sairastumispäivän lisäksi vähintään seuraavalta yhdeksältä arkipäivältä. Työsopimuslain mukaan alle kuukauden työsuhteessa olleelle maksetaan sairausajalta puolet palkasta. Vähintään kuukauden kestäneessä työsuhteessa sairausajan palkka on yhtä suuri kuin töissä ollessa. Useissa työehtosopimuksissa on asiasta säädetty erikseen. Jos sairaudesta johtuva työkyvyttömyytesi jatkuu yli työnantajan korvaaman ajan, voit hakea Kelasta sairauspäivärahaa.

Hildan työsuhde on kestänyt kolme viikkoa. Hän on siis ollut työssä alle kuukauden, joten työsopimuslain mukaan hänelle kuuluu maksaa puolet sairauspäivien palkasta. Hildan työsopimuksen mukaan työsuhteessa noudatetaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevaa työehtosopimusta. Tässä työehtosopimuksessa on sovittu, että alle kuukauden kestäneissä työsuhteissa sairausajalta ei makseta palkkaa lainkaan. Hilda ei siis saa korvausta sairauspäivistään. Hildan tapauksessa sairausloma on kuitenkin seurausta työtapaturmasta, jolloin työnantajan kuuluu maksaa päivärahaa työkyvyttömyysajalta. Kuulostaako monimutkaiselta? Sitä se onkin. Sairastuessasi sinun kannattaakin selvittää sairausajan palkanmaksuperusteet alasi työehtosopimuksesta ja tarvittaessa ammattiliitosta.

Jesper ja Hilda ovat yhdessä iltavuorossa. On tiistai-ilta, ja Taukopaikkojen Kuninkaassa on hiljaista. Jesper ja Hilda ovat tehneet jo vuorolle kuuluvat iltasiivoukset, eikä ilman asiakkaita ole kiirettä myyntityössäkään. Vuoropäällikkö Elina ehdottaa kaksikolle varaston järjestämistä.

Hilda ja Jesper yhdistelevät avattuja pakkauksia ja järjestävät tavarat hyllyihin. Työskennellessään he keskustelevat heille sattuneista työtapaturmista. Vaaranpaikat olisi helpompi tunnistaa, jos tietäisi mitä muille on sattunut. Hildan veitsiepisodi käytiin osastopalaverissa läpi, mutta paikalla ei ollut huoltoasemakorjaamon tai kaupan henkilökuntaa. Toisaalta monet läheltä piti -tilanteet jäävät varmasti kokonaan huomiotta.

Hilda muistelee, mitä Elina oli perehdyttäessään sanonut työntekijöiden velvollisuudesta työtapaturmien ehkäisyssä. Mitenköhän ennaltaehkäisyä voitaisiin tehostaa?

Jesper on tylsän työvuoron aikana kaivanut kännykän esiin. Puhelin kilahtaa, kun ultimate-joukkueen WhatsApp-ryhmään tulee viesti. Jesperillä välähtää. Ehkä Taukopaikkojen Kuninkaaseen voisi perustaa työntekijöiden viestiryhmän, johon kaikki talon työntekijät ilmoittaisivat havaitsemansa epäkohdat, sattuneet tapaturmat ja läheltä piti –tilanteet? Näin kaikki työpaikalla liikkuvat saisivat asiasta tiedon ja osaisivat kiinnittää ongelmapaikkoihin huomiota ja toimia varovaisemmin.

Hildan mielestä idea on loistava, ja kaksikko esittää sen Elinalle. Elina on samaa mieltä ja antaa Hildalle ja Jesperille tehtäväksi kirjoittaa asiasta tiedotteen joka osastolle. Yhteisiin sosiaalitiloihin jätetään lista puhelinnumeroita varten. Vastuu WhatsApp-ryhmän perustamisesta ja ylläpitämisestä annetaan Jesperille.

Viestiryhmä saa muilta osastoilta innostuneen vastaanoton. Lähes jokaisella on mielessään vaaratilanne, josta on syytä kertoa muille. Taukopaikkojen Kuninkaan piha-alueella työskentelevä Hassan ehdottaa, että työvaatteisiin ommellaan kunnolliset heijastinnauhat. Iltaisin parkkipaikalla liikkuessa työtekijöiden on näyttävä autoilijoille. Muidenkin työntekijöiden täytyy muistaa heijastimen käyttö työpaikalle saapuessaan tai sieltä poistuessaan. Kassatyöntekijä Marika laittaa viestiketjuun kuvan taukotilan leivänpaahtimen puhki kuluneesta johdosta. Leivänpaahdin on toistaiseksi käyttökiellossa, kunnes johto saadaan uusittua.

Uusilla työntekijöillä on usein kyky nähdä työyhteisön ongelmat ja keksiä niihin luovia ratkaisuja. Uusia toimintatapoja kannattaa rohkeasti ehdottaa esimiehille ja työkavereille.

Tylsät hetket töissä on hyvä käyttää ideointiin ja uuden kehittämiseen. Uusilla työntekijöillä on usein kyky nähdä työyhteisön ongelmat ja keksiä niihin luovia ratkaisuja. Uusia toimintatapoja kannattaa rohkeasti ehdottaa esimiehille ja työkavereille. Saatat ratkaista ongelman, joka on vaivannut työyhteisöä jo pitkään, mutta johon kukaan ei ole keksinyt toimivaa ratkaisua.

Hildan ja Jesperin luoman työturvallisuuden WhatsApp-ryhmän ansiosta, Taukopaikkojen Kuninkaassa on tehty jo monta parannusta, jotka vaikuttavat koko työyhteisön turvallisuuteen. Työsuojeluvaltuutettu Hanne haluaa kiittää Hildaa ja Jesperiä hyvästä ideasta.

Työsuojeluvaltuutettu on työntekijöiden valitsema työntekijä, joka on perehtynyt työpaikan työsuojeluasioihin. Hänenkin puoleensa voi kääntyä, jos havaitsee epäkohtia työturvallisuudessa. Työsuojeluvaltuutetun tehtävä on viedä asia eteenpäin. Työsuojeluvaltuutettu täytyy valita, jos työpaikalla on säännöllisesti vähintään kymmenen työntekijää. Hän edustaa työntekijöitä työsuojelun yhteistoiminnassa.

Työsuojeluvaltuutetun tehtävänä on perehtyä työpaikan työsuojeluasioihin, osallistua työsuojelutarkastuksiin, ja edistää turvallisten ja terveellisten työtapojen leviämistä työntekijöiden keskuudessa. Työnantajan pitää edesauttaa työsuojeluvaltuutetun valitsemista. Työsuojeluvaltuutettu voi tarvittaessa osallistua työaikana työturvallisuuskoulutuksiin. Työn riskitekijöistä riippuen, työaikaa tulee varata myös työsuojeluasioiden hoitamiseen työpaikalla. Työsuojeluvaltuutetulla on oikeus keskeyttää työnteko työpaikalla, jos hän arvioi sen aiheuttavan työntekijöille kohtuutonta vaaraa.

Kaupassa työskentelevä Hanne pitää tehtävästään työsuojeluvaltuutettuna. Hän on hämmästynyt ja iloinen siitä, että niin moni työntekijä on osallistunut WhatsApp-ryhmän keskusteluun. Viestiryhmään vaaratilanteista ilmoittaminen on monelle nopeampaa ja helpompaa kuin työsuojeluvaltuutetun etsiminen ja hänelle raportoiminen. Hanne seuraakin viestittelyä aktiivisesti.

Selvitä oman työpaikkasi työsuojeluvaltuutettu.

Selvitä oman työpaikkasi työsuojeluvaltuutettu. Työnantajan lisäksi, voit kääntyä myös hänen puoleensa työturvallisuusasioiden suhteen. Työsuojeluvaltuutettu kuulee varmasti mielellään uusien työntekijöiden havainnot työpaikan ongelmista.

 

Eräänä iltana Hilda viettää sosiaalitiloissa ruokataukoaan. Saman pöydän ääressä istuu nuori nainen, jota Hilda ei aiemmin ole nähnyt. Naisella on kuitenkin kaupan työasu päällä. Hilda esittäytyy ja kysyy, onko nainen uusi työntekijä Taukopaikkojen Kuninkaassa. Naisen nimi on Lotta. Hän kertoo olevansa vuokratyöntekijä, joten hän ei vakituisesti työskentele tässä paikassa. Lotta on kuitenkin tehnyt Taukopaikkojen Kuninkaassa pari vuoroa aiemmin keväällä. Nyt häntä pyydettiin töihin, koska Marika on sairaana.

Vuokratyöntekijä on tehnyt työsopimuksen vuokratyövoimaa välittävän yrityksen kanssa. Tällaisia yrityksiä ovat Suomessa esimerkiksi StaffPoint Oy, VMP Varamiespalvelu ja Opteam. Varsinainen työnteko tapahtuu käyttäjäyrityksissä, jotka ovat tehneet vuokratyöyrityksen kanssa sopimuksen työvoiman välittämisestä. Vuokratyöntekijä työskentelee usein useammassa eri käyttäjäyrityksessä.

Vuokratyöntekijä tekee aivan samoja töitä kuin muutkin työpaikalla, mutta hän ei ole työsuhteessa suorituspaikan työnantajaan. Hänen palkanmaksustaan, työterveyshuollostaan ja muista työnantajakuluista vastaa vuokratyöyritys. Käyttäjäyrityksen on kuitenkin perehdytettävä vuokratyöntekijä työtehtäviin ja kerrottava hänelle työpaikan työsuojeluasioista. Vuokratyövoiman käyttö voi olla yritykselle kannattavaa, jos se tarvitsee tuuraajia, apua ruuhkahuippuihin tai muuta väliaikaista työvoimaa.

Myös vuokratyöyrityksiä sitovat tietyt ehdot. Jos vuokratyöyritys ei kuulu mihinkään yleissitovaan TES:een, tulee sen noudattaa käyttäjäyrityksen alan yleissitovaa työehtosopimusta. Vuokratyöntekijän palkka ei siis voi olla työehtosopimuksen mukaista vähimmäispalkkaa pienempi. Jos alalla ei ole käyttäjäyritystä sitovaa työehtosopimusta, täytyy työsuhteessa noudattaa vähintään käyttäjäyrityksessä sovittuja käytäntöjä.

Lomaoikeuden tulisi siis kertyä aivan samoin kuin muillakin työtekijöillä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa työsopimuksen muoto. Mikäli työsopimukseesi ei ole kirjattu vähimmäistuntimäärää, vaan olet ”tarvittaessa töihin kutsuttava”, saatetaan lomakorvaus maksaa sinulle jokaisen palkan yhteydessä, jolloin lomapäiviä ei kerry. Myös sairausajan palkanmaksun käytännöt kannattaa selvittää työsopimuksen laatimisen yhteydessä.

Vuokratyöntekijää harvoin koskevat käyttäjäyrityksen työntekijöilleen tarjoamat edut (esimerkiksi virkistystoiminta). Vuokratyöntekijän on pidettävä tarkkaa kirjaa tekemistään työvuoroista, jotta hän voi seurata palkanmaksun toteutumista.

Vuokratyöntekijä tekee aivan samoja töitä kuin muutkin työpaikalla, mutta hän ei ole työsuhteessa suorituspaikan työnantajaan. Hänen palkanmaksustaan, työterveyshuollostaan ja muista työnantajakuluista vastaa vuokratyöyritys.

Lotta kuitenkin kertoo vuokratyön sopivan hänelle tässä elämänvaiheessa. Lotta suunnittelee aloittavansa korkeakouluopinnot lähitulevaisuudessa, mutta haluaa sitä ennen nauttia vapaudesta. Hän matkustelee paljon ja reppureissaa pari kertaa vuodessa Aasiassa. Suomessa ollessaan hän pyrkii tekemään mahdollisimman paljon töitä ja säästämään rahaa. Vuokratyön vapaus mahdollistaa pidemmän tauot työnteolle. Lisäksi Lotta pitää vaihtelusta, ja vaihtuvat työyhteisöt tuovat piristystä arkeen. Työssä saa myös jatkuvasti opetella uutta. Vuokratyö voikin olla nuorelle hyvä tilaisuus kartuttaa monenlaista työkokemusta, jos vakituisen työpaikan saaminen tuntuu jäävän kokemuksen puutteesta kiinni.

Hildan kesätyö Taukopaikkojen Kuninkaassa on jo puolivälissä. Monet vakituiset työntekijät ovat heinäkuun saapuessa lähteneet kesälomalle, ja ravintolan päivittäistä toimintaa pitävät pystyssä nuoret kesätyöläiset ja opiskelijat. Heidi ja Jenna ovat olleet Taukopaikkojen Kuninkaassa töissä jo monena kesänä. He tuntevat väkeä myös muilta osastoilta. Hildan, Heidin ja Jennan työvuorot tuntuvat osuvan yksiin monena päivänä. Taas tänä iltana he työskentelevät samassa vuorossa.

Hilda pitää Heidistä ja Jennasta, mutta harmittavan usein tytöt päätyvät työvuoroissa juoruamaan keskenään. Heidi ja Jenna usuttavat Hildan hoitamaan loppuillasta salin siivouksen ja tiskit, jolloin he jäävät kaksin kassalle juttelemaan. Siivous ja tiskaaminen eivät haittaa Hildaa, sillä hän on hommassa tehokas. Ulkopuoliseksi jääminen sen sijaan harmittaa. Ruokatauolla Hilda saa Marikalta selville, että Heidi ja Jenna ovat perustaneet Snapchat-ryhmän kesätyöläisten kesken. Snäpissä sovitaan yhteisistä vapaa-ajan menoista ja vaihdetaan kuulumisia. Hildaa ei ole lisätty ryhmään. Se tuntuu pahalta, eikä häntä huvittaisi palata yläkertaan hoitamaan työvuoroa loppuun Heidin ja Jennan kanssa.

Kuten koulumaailmassa, myös työpaikalla voi joutua kiusatuksi. Töissä kiusaaminen voi olla esimerkiksi eristämistä, pahan puhumista, tiedottamisen ulkopuolelle jättämistä tai epäreilua työnjakoa. Toisinaan työpaikan ilmapiiri on huono, ja se ruokkii epäasiallista käytöstä. Kiusaaminen syö työhyvinvointia ja jaksamista. Kiusaamista ei pidä sietää, vaan siihen tulee puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Älä jää yksin, vaan ota asia puheeksi, vaikka toisen työkaverin kanssa.

Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan puuttumaan epäasialliseen kohteluun työpaikalla. Hänen puoleensa voit kääntyä, jos olet joutunut ikävän käyttäytymisen kohteeksi. Myös esimies voi olla kiusaaja. Silloin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi työsuojeluvaltuutettuun tai esimiehen esimieheen. Muista kuitenkin, että esimiehellä on työnjohto-oikeus, joten perusteltu työtehtäviin puuttuminen ei ole kiusaamista. Toimintaohjeita kiusaamistilanteeseen löydät Työterveyslaitoksen sivuilta.

Hilda päättää yrittää selvittää asiaa ensin itse Heidin ja Jennan kanssa. Hän ymmärtää, että tytöt ovat olleet kavereita jo pitkään, joten häntä ei välttämättä ole jätetty ulkopuolelle tarkoituksella. Hilda tiedustelee, onko suunnitteilla illanviettoa, johon hän voisi osallistua. Lisäksi Hilda ehdottaa, että seuraavan vuoron työnjako olisi erilainen.

Jenna ja Heidi hämmentyvät Hildan puheenvuorosta, mutta suhtautuvat siihen positiivisesti. He kertovat, että muutaman kaupan työntekijän kanssa on tarkoitus mennä viikonloppuna minigolfaamaan, ja että Hilda on toki tervetullut mukaan. Tytöt sopivat, että huomisessa iltavuorossa Hilda ja Jenna hoitavat myynnin ja Heidi salin.

Koulumaailmassa toistellaan, että ”kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen”. Mikäli mahdollista, lause pitää vielä enemmän paikkansa työpaikalla. Työkavereitaan ei voi valita, mutta yhteistyön on silti sujuttava. Vaikka työpaikoilla syntyy läheisiäkin ystävyyssuhteita, täytyy muistaa, että työpaikalla on roolissa ”työminä”. Työminä on osa työyhteisöä, jonka päämäärä on tehdä työt mahdollisimman hyvin. Jokaisella on velvollisuus ylläpitää hyvää työilmapiiriä. Omaa käyttäytymistä kannattaa tarkkailla. Huomioinko myös uudet työntekijät ja kutsun heidät mukaan? Enhän jyrää työnjaossa hiljaisempia alleni? Kysynkö kuulumisia myös muilta kuin parhailta kavereiltani?

Omaa käyttäytymistä kannattaa tarkkailla. Huomioinko myös uudet työntekijät ja kutsun heidät mukaan? Enhän jyrää työnjaossa hiljaisempia alleni? Kysynkö kuulumisia myös muilta kuin parhailta kavereiltani?

Illalla Hildan puhelin kilahtaa. Hänet on lisätty ”Kunkun kesäkaverit”-nimiseen Snapchat-ryhmään. Tällä kertaa inhottava tilanne ratkesi helposti puhumalla työkavereiden kesken. Hilda odottaa viikonlopun minigolf-iltaa innolla.

Jesperin työpäivä on päättynyt ja hän menee korjaamolle odottamaan kaverinsa Hassanin vuoron päättymistä. Autokorjaamo on osa Taukopaikkojen Kuninkaan huoltoasemapalveluja. Jesper istahtaa korjaamohallin sivupöydälle. Hän huomaa seinällä julisteen, jossa on kuva vanhasta kalenterista. ”Allakkaa hoitamaan valittu merkitköön päivän päätyttyä päivämäärän mustalla, jos tapaturmia ei ole ollut ja punaisella, jos on sattunut tapaturma. Kuolemantapaus merkitään punaisella ristillä ilman päivämäärää.

”Onko täällä joskus kuollut joku?” hätkähtää Jesper. Korjaamon johtaja Jukka lampsii paikalle parahiksi kuullakseen Jesperin kysymyksen. ”Ei onneksi tässä korjaamossa”, naurahtaa Jukka, ”mutta muualla kyllä”. Onneksi nykyisin julisteen mukaiselle kalenterille ei enää juuri ole käyttöä, sillä työturvallisuuteen kiinnitetään niin paljon huomiota. Vielä joitain vuosikymmeniä sitten tilanne oli eri. Jukka kertoo työskennelleensä nuorena sahalla. Silloin oli tapana sanoa, että sahurin tunnistaa siitä, että hänellä on kädessä jäljellä vain kolme sormea. Tehdastöissä kuolemaan johtaneet tapaturmat olivat kohtalaisen yleisiä. Työ myös sairastutti ihmisiä. Vaaralliset kemialliset aineet pääsivät hengityksen mukana elimistöön. Tekniikan lisääntyessä, ei työtekijöiden koulutus riittänyt laitteiden turvalliseen ja oikeaoppiseen käyttöön, minkä vuoksi tapaturmia sattui usein.

Pikkuhiljaa tilanne koheni. Nykyisin työoloista säädellään tarkasti työturvallisuuslaissa. Viranomaiset valvovat työsuojelun toteutumista työpaikoilla. Lisääntynyt tieto riskeistä on auttanut vaaroilta suojautumisessa. Työnantajat ovat tietoisia työturvallisuuden tärkeydestä – työntekijöiden työtapaturmat aiheuttavat myös taloudellista tappiota yritykselle, joten esimerkiksi työterveyshuoltoon panostaminen kannattaa.

Hassan on saanut päivän työt tehtyä, mutta siistii vielä työpisteensä ja vie käyttämänsä työkalut paikoilleen. Korjaamossa siisteys on tärkeää. Hujan hajan lojuvat tavarat aiheuttavat kompastumisia ja vaikeuttavat työn sujumista. Suojalasien käyttö on moottorien kanssa työskennellessä tärkeä varotoimi. Kuulosuojaimet suojaavat melulta, ja riittävä valaistus säästää silmiä. Hassan on ammattikoulutuksessaan tutustunut myös korjaamossa käytettäviin kemikaaleihin. Niiden oikeaoppinen käyttö ja säilytys ovat tärkeitä esimerkiksi tulipaloriskin vähentämiseksi.

Seinällä roikkuva Tapaturma-allakka on hyvä muistutus. Sovituista pelisäännöistä on pidettävä kiinni, jotta merkinnöiltä vältytään jatkossakin. Turvallisen työympäristön ylläpitäminen vaatii kaikkien työntekijöiden valppautta ja sitoutumista.

Maanantaiaamuna Jesperiä väsyttää. Viikonlopun pelireissulta kotiuduttiin vasta myöhään sunnuntai-iltana. Muutenkin viikonlopun aikana tuli valvottua, oltiinhan kaveriporukalla liikenteessä, ja oman jengin voittoa juhlistettiin baarissa. Aamuvuoroon käynnistyminen on tavallistakin maanantaita haastavampaa.

Työhyvinvointi lisää työkykyä ja työssä jaksamista. Sen osa-alueita ovat työturvallisuus, työilmapiiri ja johtaminen sekä työntekijän oma jaksaminen ja työssä viihtyminen. Työnantajan tehtävänä on edistää työturvallisuutta, ja hyvä työilmapiiri on kaikkien vastuulla. Omaan jaksamiseen voi kuitenkin vaikuttaa itse.

Työssä jaksaminen edellyttää työstä palautumista. Riittävä unen saanti on erityisen tärkeää. Nukkuminen on myös työturvallisuusteko – väsyneenä et ole valppaimmillasi. Pitkittyneeseen unettomuuteen on syytä hakea apua esimerkiksi työterveyshuollosta. Unen laatuun voi vaikuttaa vaikkapa liikunnalla. Liikunnan harrastamisen terveysvaikutukset ovat varmasti kaikkien tiedossa. Monet kesätyöt ovat fyysisesti raskaita: ravintolan ja kaupan työtehtävät hoidetaan usein seisten ja töissä nostellaan paljon raskaita kuormia. Jaksaakseen työviikot, on fyysisen kunnon oltava hyvä. Toisaalta liikunta vapaa-ajalla ja tauoilla auttaa istumatyöläistä.

Myös henkiseen jaksamiseen on kiinnitettävä huomiota. Stressi on nykyajan työelämän vitsaus. Kehon lisäksi, myös aivot tarvitsevat lepoa. Tietotekniikka on hämärtänyt vapaa-ajan ja työajan rajoja. Erityisesti tämä näkyy asiantuntijatehtävissä, mutta myös perinteinen suorittava työ luikertelee yhä useammin somen mukana vapaa-ajalle. Työporukan yhteiset WhatsApp-ryhmät ovat käteviä tiedonkulun kannalta. Muista kuitenkin, että sinulla on oikeus hiljentää viestit vapaa-ajalla. On hyvä tiedostaa, että ei ole korvaamaton: työnantajan yritys tuskin kaatuu, vaikka et vapaapäivänäsi ole tavoitettavissa.

Viikonloppu on loppujen lopuksi melko lyhyt. Vapaapäivätkään eivät automaattisesti lataa akkuja, jos ne ovat täynnä ohjelmaa. Unirytmin keikauttaminen päälaelleen kostautuu maanantaiaamuna. Epäterveellinen ja epäsäännöllinen ruokailu ja päihteiden käyttö eivät edistä palautumista, vaan pikemminkin hyvinvointi ottaa takapakkia.

Mieluisaa ohjelmaa on toki hyvä järjestää vapaa-ajalle, jotta työasioista pääsee irti. Vaikka Jesperin pelireissu on ollut raskas, hän tuntee jääneensä plussan puolelle, sillä ystävien kanssa toisessa kaupungissa vietetty viikonloppu on auttanut irtaantumaan arjesta. Tärkeintä on oppia tarkkailemaan omaa jaksamistaan. Milloin väsyttää niin paljon, että iltatreeni on parempi jättää välistä? Olisiko kiireisen työpäivän jälkeen kuitenkin viisasta lähteä kaverin kanssa kahville, vaikka väsyttää? Oman hyvinvoinnin tarkkailu täytyy erikseen opetella, mutta se pitkällä tähtäimellä se kannattaa.

Jesperillä on perjantaisen työvuoron päätteeksi kehityskeskustelu Tuomaksen kanssa. Keskustelua varten Jesperin on pitänyt miettiä omia toiveitaan ja tavoitteitaan työskentelyn suhteen. Lisäksi on tarkoitus keskustella siitä, miten työt ovat kesällä sujuneet.

Kehityskeskustelu on esimiehen ja alaisen välinen tilaisuus, jossa on tarkoitus antaa palautetta puolin ja toisin. Joillain työpaikoilla vuosittaiset kehityskeskustelut on voitu korvata epämuodollisemmilla tapaamisilla. Palautteen antamiseen ja saamiseen olisi kuitenkin hyvä varata edes jonkin verran työaikaa.

Oman työn arviointi ja palautteen vastaanottaminen ovat koulumaailmasta tuttuja taitoja. Nuoret ovat tottuneet saamaan palautetta. Työnantajat eivät välttämättä aina ymmärrä palautteen antamisen merkitystä oppimisen kannalta. Siksi palautetta kannattaa myös oma-aloitteisesti pyytää. Palautetta saadessa on syytä pysähtyä kuuntelemaan, eikä kritiikistä kannata suuttua. Voit esittää esimiehelle tarkentavia kysymyksiä ja pyytää häntä kertomaan ongelmista konkreettisia esimerkkejä. Varmista vielä lopuksi, miten esimies toivoo tehtävät jatkossa hoidettavan.

Työnantajat eivät välttämättä aina ymmärrä palautteen antamisen merkitystä oppimisen kannalta. Siksi palautetta kannattaa myös oma-aloitteisesti pyytää.

Olet ehkä kuullut puhuttavan esimies- ja alaistaidoista. Alaistaitoihin kuuluu ensisijaisesti oman paikkansa ja tehtävänsä ymmärtäminen työpaikalla. Hyvä alainen haluaa kehittyä työntekijänä ja suhtautuu työhönsä innostuneen positiivisesti. Esimiehellä on oikeus johtaa töitä, mutta tehtävään liittyy myös velvollisuuksia. Esimiehen täytyy asettaa työnteolle selkeät tavoitteet ja mahdollistaa niiden saavuttaminen.

Myös työntekijä voi antaa palautetta, ja hyvä esimies osaa arvostaa sitä. Palautteen antaminen on mahdollisuus vaikuttaa työoloihin. Esille tuomaasi ongelmaan kannattaa etukäteen miettiä myös jonkinlainen ratkaisuehdotus. Ilmaise kritiikki mahdollisimman selkeästi, jotta viesti ymmärretään oikein. Myönteistä palautetta on hyvä antaa myös työkavereille. Kiittäminen ja huomioiminen menevät harvoin hukkaan, vaan auttavat luomaan hyvää työilmapiiriä.

Tuomas kehuu Jesperiä hänen asiakaspalvelutaidoistaan. Taukopaikkojen Kuningas saa säännöllisesti hyvää asiakaspalautetta hänen iloisesta olemuksestaan. Tuomas kiittää myös Jesperin aktiivisuutta työturvallisuuden WhatsApp-ringin ylläpitäjänä. Toisaalta, erinomaisista sosiaalisista taidoistaan johtuen, Jesperillä on Taukopaikkojen Kuninkaassa paljon kavereita, joiden kanssa hän unohtuu juttelemaan kesken työpäivän. Tuomas muistuttaakin, että välillä olisi syytä keskittyä vain töiden tekemiseen.

Jesper on huolissaan työtuntiensa riittämisestä syksyllä lomien loputtua, sillä hänellä on vain osa-aikainen työsopimus. Tuomas lupaa tarkistaa asian ja ehdottaa, että Jesper voisi halutessaan tehdä lisätunteja kaupan puolella. Jesper innostuu ideasta laajentaa työtehtäviään. Lopuksi he keskustelevat vielä Jesperin tulevaisuuden suunnitelmista. Asiakaspalvelutyöstä innostuneena Jesper on harkinnut alan koulutusta. Tuomas kehottaa Jesperiä kertomaan opiskelusuunnitelmistaan ajoissa, jotta työn ja opiskelun yhteensovittaminen saadaan onnistumaan mahdollisimman jouhevasti.

Heinäkuun helteet ovat saapuneet. Hilda selailee Instagramia ennen työvuoron alkua. Kaikki kaverit tuntuvat olevan rannalla, mökeillä ja interreilaamassa. Hilda vilkaisee uutta työvuorolistaansa: töitä on viisi päivää viikossa seuraavan kolmen viikon ajan. Kesätöiden saamisesta pitäisi olla iloinen, mutta juuri nyt ei tunnu kovin hohdokkaalta.

Vaikka ensimmäisen työpaikan saaminen on mahtavaa, totuus on, että kesätyöt ovat harvoin loputtoman mielenkiintoisia ja haastavia. Kaupan kassalla kuulee asiakkailta samat vitsit päivittäin ja siivotessa roskapussien nostelu alkaa kyllästyttää. Ensimmäisten työpäivien tarmokkuus ja into kuihtuvat nopeasti. Milloin pääsee kotiin?

Kun työnteko alkaa kyllästyttää, siitä ei tarvitse potea huonoa omatuntoa. Jopa korkeasti koulutetut asiantuntijat puutuvat toisinaan työhönsä. Tylsistyminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan työstään voi tehdä mielenkiintoisempaa tuunaamalla sitä.

Työn tuunaaminen tarkoittaa oman työn itsenäistä parantelua. Ideana on, että työtapojaan voi muuttaa. Kannattaa ensin pohtia, mistä työssään pitää tai missä on hyvä. Pidätkö asiakaskohtaamisesta, työkavereista tai tavaroiden järjestelystä? Onko sinulla hyvä visuaalinen silmä tai oletko erityisen tarkka ja huolellinen? Voit panostaa siihen, missä olet hyvä. Tarjoilija voi haastaa itsensä lukemaan asiakasta mahdollisimman hyvin ja sitten suosittelemaan asiakkaalle jotain juuri tälle sopivaa tuotetta. Kaupan kassa voi päättää kehua vähintään kymmentä asiakasta päivässä – toisen ilahduttaminen virkistää myös omaa päivää. Työnsä voi myös opetella näkemään eri tavoin: kiinteistöhuollossa itsensä voi nähdä turvallisuuden supersankarina, joka varmistaa, että muut eivät loukkaa itseään.

Omia työtehtäviään ja osaamistaan voi myös yrittää laajentaa. Onko mahdollista oppia uusia työtehtäviä tai ottaa lisää vastuuta? Ensimmäiset työvuorot sujuivat kuin siivillä, koska työhön ei ollut vielä rutinoitunut. Hilda päättää pyytää Elinaa opettamaan hänelle omavalvonta-mittausten tekemisen ravintolassa. Omavalvonta tarkoittaa esimerkiksi ravintolan kylmä- ja kuumalaitteiden lämpötilojen valvontaa. Elinan mielestä homma sopii Hildalle hyvin, sillä hän on tarkka ja huolellinen.

Nuorena työntekijänä kannattaa myös pitää mielessä, että vaikka kesätyö ei ole unelma-alalla, oppii töissä silti tärkeitä taitoja. Asiakaspalvelutyö opettaa erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemista ja pelisilmää, josta on valtavasti hyötyä millä tahansa alalla. Töissä oppii ottamaan vastuuta ja toimimaan itsenäisesti. Työelämän lait, palkanmaksu ja erilaiset käytännön tulevat tutuiksi. Seuraavaan työpaikkaan menet todennäköisesti jo paljon rohkeampana ja rennompana.

Nuorena työntekijänä kannattaa pitää mielessä, että vaikka kesätyö ei olisi unelma-alalla, oppii töissä silti tärkeitä taitoja.

Hilda on iloinen saadessaan uuden tehtävän vastuulleen. Jesper tulee iltavuoroon ja ryhtyy hauskuuttamaan Hildaa ja asiakkaita. Yhtäkkiä työnteko ei enää tunnukaan niin raskaalta. Päinvastoin, työ tuntuu vievän mukanaan.

 

 

Elina on jäämässä perjantaina kesälomalle. Tänään on Elinan ja Hildan viimeinen yhteinen työvuoro, sillä Hildan kesätyö ehtii päättyä Elinan loman aikana. Elina nauttii neljän viikon palkallisesta vuosilomasta.

Elina on kerryttänyt lomapäivänsä kesää edeltävänä työvuotena. Lomanmääräytymisvuosi on 1.4.-31.3. Jos tuona aikana on ollut yhtäjaksoisesti työsuhteessa, lomapäiviä kertyy 2,5 joka kuukausi. Jos työsuhde on kestänyt alle vuoden, lomapäiviä kertyy kaksi jokaiselta lomanmääräytymiskuukaudelta.

Lomanmääräytymiskuukautena täytyy tehdä tietty määrä töitä, jotta siitä kertyy täydet lomapäivät. Vähintään kaksi lomapäivää kertyy, jos on tehnyt kuukauden aikana 14 työpäivää tai 35 tuntia töitä. Monet nuoret työskentelevät esimerkiksi opintojen ohella osa-aikaisina, eikä töitä välttämättä kerry kuukaudessa 35 tunnin edestä. Myös silloin on oikeus lomakorvaukseen. Lomakorvaus on 9 % lomanmääräytymisvuoden aikana työntekijälle maksetusta palkasta, jos työsuhde on kestänyt alle vuoden. Yli vuoden pituisessa työsuhteessa lomakorvaus on 11,5 % kuluneena vuonna maksetusta palkasta.

Muita huomioitavia seikkoja:
  • Jos sairastut lomalla, on sinulla oikeus saada lomaasi siirretyksi myöhempään ajankohtaan. Siirrolle on kuitenkin sovittu tarkat ehdot.
  • Jos työsuhde päättyy, etkä ehdi pitämään lomapäiviäsi vapaana, pitämättömät lomat maksetaan sinulle rahana työsuhteen päättyessä. Esimerkiksi määräaikaisen kesätyön aikana harvemmin pidetään lomia, joten tienaamasi lomapäivät maksetaan sinulle rahana.
  • Vuosiloman sijoittumisesta on säädelty vuosilomalaissa ja työehtosopimuksissa. Tavallisesti suurin osa vuosilomasta sijoittuu kesälomakaudelle 2.5.-30.9. Loman ajankohta on tietyin ehdoin työnantajan päätettävissä. Loman ajankohdasta on työnantajan ilmoitettava pääsääntöisesti kuukausi ennen loman alkamista. Ehdoton takaraja on kaksi viikkoa ennen loman alkamista.
  • Kannattaa myös huomioida, että jälleen kerran, alasi työehtosopimuksessa on voitu sopia lomista tarkemmin.
Kuulostaako monimutkaiselta? Katsotaan pari esimerkkiä:

Hildan työsopimus Taukopaikkojen Kuninkaassa kestää kaksi kuukautta, 4.6.2018–31.7.2018. Molempina kuukausina työssäoloehto täyttyy, sillä Hilda tekee töitä yli 35 tuntia kuukaudessa. Hildalle ehtii kesätyönsä aikana kertyä neljä lomapäivää. Ne maksetaan hänelle rahana lopputilin yhteydessä.

Hassan on työskennellyt Taukopaikkojen Kuninkaassa jo yli vuoden, joten hänelle on kertynyt pidettäväksi täysi kesäloma. Kesälomaa edeltävänä viikonloppuna hän murtaa jalkansa futispelissä. Hassan pyytää työnantajalta vuosiloman siirtoa. Nyt Hassan on sairauslomalla kipsatun jalkansa kanssa, ja sairausloman päätyttyä hän jatkaa vuosilomaansa. Huomioi kuitenkin, että työnantaja voi määrätä loman siirtyväksi toiseen ajankohtaan kuin aiemmin on sovittu. Nopeasti ohimenevän flunssan vuoksi ei loma-ajan siirtoa kannata tehdä, sillä lain mukaan työntekijällä voi olla jopa kuuden päivän omavastuuaika. Se tarkoittaa sitä, että viikkoa lyhyemmät sairauslomat eivät välttämättä oikeuta vuosiloman siirtämiseen.

 

Hildan työsopimus on määräaikainen, joten se loppuu työsopimuksessa sovittuna päivämääränä. Toistaiseksi voimassaoleviin työsopimuksiin sovelletaan irtisanomisaikoja. Oman alan irtisanomisajat kannattaa tarkistaa työehtosopimuksesta.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa joko työntekijä tai työnantaja. Työntekijä ei tarvitse irtisanoutumiselle mitään perustetta. Lain mukaan työntekijän täytyy irtisanoutua 14 päivää ennen työsuhteen päättymistä, jos työsuhde on kestänyt alle viisi vuotta. Yli viisi vuotta kestäneissä työsuhteissa irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Työnantajan oikeus työntekijän irtisanomiseen on säädelty. Irtisanomiselle täytyy aina olla hyväksyttävä peruste. Työnantajan irtisanomisaika on alle vuoden kestäneessä työsuhteessa 14 päivää. Vuotta pidempään jatkuneissa työsuhteissa irtisanomisaika vaihtelee yhdestä kuuteen kuukauteen työsuhteen pituuden perusteella.

Määräaikaista työsopimusta ei kumpikaan osapuoli voi irtisanoa. Jos haluat päättää määräaikaisen työsuhteen, sinun täytyy sopia siitä esimiehesi kanssa.

Työsuhteen purkaminen tarkoittaa työsuhteen päättämistä ilman irtisanomisaikaa. Työsuhde päättyy silloin välittömästi. Myös määräaikainen työsuhde voidaan purkaa. Purkaminen voidaan tehdä vain erityisen painavista syistä. Työsuhteen purkaminen voi tulla kysymykseen silloin, kun jompikumpi osapuoli on vakavasti laiminlyönyt velvollisuuksiaan. Tällainen laiminlyönti voi olla esimerkiksi työntekijän ilmaantuminen töihin humalassa tai työnantajan toistuvat ongelmat palkanmaksussa. Koeajalla työsuhteen purkaminen on molemmille osapuolille mahdollista ilman painavia perusteita.

Irtisanoutumisilmoitus kannattaa aina tehdä kirjallisesti ja toimittaa suoraan esimiehelle tai hänen sijaiselleen. Jos et toimita irtisanoutumisilmoitusta henkilökohtaisesti, vaan esimerkiksi postitse, muista tarkistaa, että ilmoitus on mennyt perille.

Työsuojeluhallinnon ylläpitämä verkkosivu tarjoaa kattavasti tietoa työsuojeluasioista. Linkki ohjaa nuorille työntekijöille suunnattuun osioon.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston sivuilta löydät myös nuorille suunnattua tietoa työturvallisuudesta.

Akavan, SAK:n ja STTK:n ylläpitämä kesäduunari-info on hyödyllinen ympäri vuoden. Täältä löydät esimerkiksi ”usein kysytyt kysymykset”–osion, joka kannattaa ongelmien ilmetessä tsekata.

STTK:n Työelämään-sivusto avaa nuorelle työelämän pelisääntöjä.

Taloudellisen tiedotustoimiston ”Kun koulu loppuu”-sivusto tarjoaa erittäin laajan kattauksen artikkeleita niin töistä kuin muutenkin koulun jälkeisestä elämästä. Erityisesti suosittelemme sivustolta löytyviä videoita kesätyön hakemisesta, jos töiden etsiminen tuntuu vaikealta.

Valmiina työelämään -hankkeen sivuilla voi treenata omia työelämätaitojaan. Sivulta löytyy myös tietoa työhyvinvoinnista.

Työterveyslaitoksen sivuilta löydät paljon mielenkiintoista asiaa työterveydestä ja työhyvinvoinnista.

 

On hyvä myös löytää tarvittaessa varsinaiset työelämän lait. Ajantasainen lainsäädäntö löytyy Finlex-palvelusta.

Työturvallisuuslaki

Laki nuorista työntekijöistä

Työaikalaki

Työsopimuslaki

Vuosilomalaki

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille työntekijöille sopivien kevyiden töiden esimerkkiluettelosta

 

Valtioneuvoston asetus nuorille työntekijöille erityisen haitallisista ja vaarallisista töistä

Hilda ja Jesper saavat tehtäväkseen perehdyttää Taukopaikkojen Kuninkaaseen tulevan ysiluokkalaisen TET-harjoittelijan, Kaisan. Hildan ja Jesperin tehtävänä on tutustuttaa hänet työpaikan turvallisuuskäytänteisiin, sillä niiden täytyy olla kaikkien työntekijöiden tiedossa. Kokeile, miten hyvin olet päässyt sisälle Taukopaikkojen Kuninkaan meininkiin osallistumalla Kaisan perehdytykseen!

  1. Ensimmäiseksi ohjaatte Kaisan sosiaalitiloihin. Mitä kerrot sosiaalitilojen käytöstä Kaisalle?

a) Sosiaalitiloissa ollaan sosiaalisia: sinne voi mennä, kun työtehtävien hoito alkaa puuduttaa ja chillata työkavereiden kanssa. Sosiaalitila on vapaa-ajan alue, jonne voi tuoda omia tavaroita ja ottaa rennosti. Aina ei jaksa tiskata!
b) Sosiaalitilat käsittävät niin pukuhuoneet kuin taukotilat. Niissä vietetään aikaa ennen ja jälkeen työvuoron. Ruoka- ja kahvitauon aikana voi yleensä rauhoittua täällä. Sosiaalitilojen on tarkoitus olla viihtyisät, joten jokaisen on kannettava huolta niiden siisteydestä ja korjattava omat jälkensä.
c) Kesätyöntekijöiden ja tettiläisten ei pidä käyttää sosiaalitiloja, vaan ne on varattu vanhempien työtekijöiden virkistäytymiseen.

 

2. Kaisa saa työvaatteet ja avaimina toimivan kulkulätkän. Mitä ohjeistat niiden käytöstä?

a) Työvaatteita täytyy käyttää, jotta Kaisa tunnistetaan Taukopaikkojen Kuninkaan työntekijäksi. Kulkulätkää tulee säilyttää huolellisesti, ja parhaiten se pysyy tallessa kotiavainten kanssa samassa nipussa.
b) Kaisan ei tarvitse välttämättä käyttää työvaatteita, koska hän on töissä niin vähän aikaa. Työkengätkin voivat ihan hyvin olla kumipohjaiset tennarit. Jos kulkulätkän hukkaa, voi lainata kaverin avaimia.
c) Kerrot Kaisalle, että työvaatteet ovat osa työturvallisuutta. Niiden tehtävä on suojata niin Kaisaa kuin asiakkaita. Vaikka TET-harjoittelu kestää vain kaksi viikkoa, näyttäytyy Kaisa asiakkaille yhtenä työntekijöistä. Kulkulätkän säilyttämisessä täytyy olla huolellinen ja sen katoamisesta täytyy heti ilmoittaa työpaikalle.

 

3. Kaisalla on töitä joka arkipäivä kello 9–15. Mitä kerrot hänelle työajoista?

a) Kaisa on TET-harjoittelija, joten hän on ylimääräisenä työvuorossa. Tämän takia ei ole kovin tärkeää onko hän ajoissa. Halutessaan hän voi myös lähteä aiemmin kotiin, kunhan ilmoittaa asiasta jollekin työkaverille.
b) Kaisa on Taukopaikkojen Kuninkaassa tutustumassa työelämään, joten hänen on noudatettava yhteisiä pelisääntöjä. Kerrot, että työpaikalla on oltava työvaatteet päällä tasan kello yhdeksän, eikä ilman esimiehen lupaa saa lähteä aikaisemmin kotiin.
c) Ehdotat, että Kaisa olisi töissä myös yövuorossa, jotta saisi paremman kuvan työelämästä.

 

4. Kaisan ensimmäinen päivä alkaa tiskinurkasta. Mitä työturvallisuuteen liittyviä asioita pitää käydä läpi ennen töiden aloittamista?

a) Tiskinurkassa joutuu käsittelemään käsitiskiaineita, joten suojahanskat ovat tarpeen. Lisäksi työkenkien täytyy olla tukevat, jotta ne estävät liukastuminen märällä lattialla. Käyn rauhallisesti läpi tiskikoneen käytön, jotta Kaisa selviää laitteen kanssa. Varoitan Kaisaa kuumista laseista, jotka saattavat räjähtää, mikäli niitä käsittelee liian riuskin liikkein. Kehotan olemaan varovainen veisten kanssa, jos niitä tuodaan tiskiin.
b) Sanon Kaisalle, että ”etköhän sinä tiskata osaa”, ja lähden omien tehtävieni pariin.
c) Neuvon Kaisalle, mitä temppuja kannattaa kokeilla, jos tiskikone jumiutuu. Korjaajaa ei kannata kutsua paikalle pikkuvikojen takia.

 

5. Kaisa tehtävänä on järjestää alakerran varastohuone. Mitä ergonomiaan liittyviä asioita käyt hänen kanssaan läpi?

a) Opetan oikean nostotekniikan: kuorma on pidettävä lähellä vartaloa ja siitä on otettava tukeva ote molemmin käsin. Jalat ovat tukevassa haara-asennossa ja nosto tapahtuu jalkoja koukistamalla, niin että selkä pysyy suorana.
b) Muistutan, että ylähyllyjä siivotessa on hyvä välillä lepuuttaa käsiä staattisesta rasituksesta.
c) Katonrajassa työskennellessä, työasentoa voi myös korjata porrasjakkaran avulla. Pölyn takia, suosittelet Kaisalle hengityssuojaimen käyttöä.
d) Kerrot Kaisalle kaiken edellä mainitun.

 

6. Kaisan kaverin TET-paikassa on ollut ikävä tilanne, kun kaverin perehdyttäjä on toistuvasti kommentoinut tettiläisen työskentelyä kaksimielisin vitsein ja kertonut työn lomassa hyvin seksuaalissävytteisiä juttuja. Kaisa haluaa tietää, miten toimia, jos kokee työpaikalla häirintää.

a) Sanot Kaisalle, että siitä on turha täällä huolehtia, sillä kaikki ovat tosi kivoja ja kertovat vain hyvä vitsejä.
b) Teet selväksi, että työnantajalla on velvollisuus puuttua epäasialliseen käytökseen, eikä sitä tarvitse sietää. Kannustat Kaisaa tarvittaessa kertomaan suoraan esimiehelle tai luotettavalle työkaverille, jotta asiaan osataan puuttua.
c) Toteat, että Kaisan kaveri on varmasti vain yliherkkä, eikä perehdyttäjä ole tarkoittanut mitään pahaa.

 

7. Toisen TET-viikon maanantaina Kaisa on töissä todella väsyneen ja stressaantuneen oloinen. Kaisa mainitsee, ettei juuri saanut yöllä nukuttua, sillä 3-vuotias pikkuveli on kuumeessa ja valvotti perhettä koko yön. Lisäksi Kaisalla on iltapäivällä rästiin jäänyt koe, joka hänen pitää töiden jälkeen käydä tekemässä. Mitä teet?

a) Toteat, että harmittava homma. Muistutat Kaisaa nukkumisen tärkeydestä, jotta jaksaa hoitaa työt kunnolla. Annat Kaisalle tehtäväksi tiskinurkan hoitamisen, jotta hänen väsähtänyt olemuksensa ei näy ainakaan asiakkaille.
b) Sanot tiukasti, että työajalla on unohdettava kotiasiat ja keskityttävä työtehtäviin.
c) Olet myötätuntoinen ja tsemppaat Kaisaa tekemään parhaansa. Kehotat tiedustelemaan esimieheltä, jos Kaisa voisi tänään lähteä hieman aiemmin, jotta ehtii rauhassa valmistautua kokeeseen. Koulu menee kuitenkin TET-harjoittelun edelle. Kenties Kaisa voi huomenna tehdä pidemmän työpäivän, kun on saanut levättyä kunnolla.

 

8. Kaisan TET-jakso lähenee loppuaan, ja hän haluaisi saada kirjallista palautetta työskentelystään tulevaa kesätyönhakua varten. Miten Kaisan pitäisi toimia?

a) Sanot, että TET-jaksosta ei kuulu saada työtodistusta, joten turha sen perään on kysellä.
b) Kerrot Kaisalle, että hän on mielestäsi pärjännyt todella hienosti, ja että Kaisa voi kertoa mahdollisissa tulevissa työhaastatteluissa, että TET-jakso sujui oikein hyvin.
c) Kehotan Kaisaa pyytämään ravintolapäällikköä kirjoittamaan työtodistuksen. Vinkkaan, että häntä kannattaa myös pyytää suosittelijaksi tulevia työnhakuja varten.

 

Oikeat vastaukset: 1B, 2C, 3B, 4A, 5D, 6B, 7C, 8C

Ammattiliitto tai ammattijärjestö

Ammattiliitot edustavat alan työntekijöitä. Ammattiliitot neuvottelevat työehtosopimukset yhdessä työnantajajärjestöjen kanssa. Ammattiliitot tarjoavat jäsenilleen neuvontaa ja turvaa työttömyyden varalle.

 

Brutto- ja nettopalkka

Bruttopalkka on työsopimuksessa sovittu palkka, josta ei ole vielä vähennetty työntekijämaksuja ja veroja. Nettopalkka on se raha, jonka saat tilillesi palkkapäivänä. Nettopalkan määrä riippuu esimerkiksi työntekijän veroprosentista.

 

Ergonomia

Ergonomian tehtävänä on sopeuttaa työ, työympäristö ja toiminta ihmisen ominaisuuksien mukaisiksi. Hyvä työergonomia ylläpitää työkykyä ja tekee työnteosta turvallista. Ergonomiaan kuuluvat esimerkiksi sopivan korkuiset työtasot, oikeat nostotekniikat, riittävä valaistus ja erilaiset apuvälineet, kuten rannetuelliset hiirimatot. Ergonomia ei rajoitu vain fyysisen kuormituksen vähentämiseen. Se käsittää myös esimerkiksi tietojärjestelmien suunnittelun sellaisiksi, että niiden käyttö on mahdollista mahdollisimman suurelle joukolle ihmisiä, vaikka heidän tietotekninen osaamistasonsa vaihtelisi.

 

Irtisanomisaika

Irtisanomisajalla tarkoitetaan aikaa irtisanomisilmoituksen ja työsuhteen päättymisen välillä. Irtisanomisajoista on säädetty laissa ja tarkemmin työehtosopimuksissa. Irtisanomisaikaan vaikuttaa se, kumpi osapuoli sopimuksen irtisanoo sekä työsuhteen kesto.

 

Kehityskeskustelu

Kehityskeskustelu on esimiehen ja työntekijän välinen palautekeskustelu. Sen tarkoituksena on käydä läpi mennyttä ja suunnitella tulevaa. Kehityskeskusteluun kannattaa valmistautua miettimällä omia huolia ja toiveita työnteon suhteen. Kehityskeskustelu on kanava molemmin puoleiselle palautteenannolle.

 

Koeaika

Koeaika voidaan sopia työsuhteen alkuun. Jos koeaikaa ei ole erikseen työsopimukseen kirjattu, sitä ei ole. Koeaika voi olla korkeintaan kuusi kuukautta tai enintään puolet työsuhteen kestosta. Koeajalla on tarkoitus katsoa puolin ja toisin, miten työt lähtevät sujumaan. Työnantaja tai työntekijä voi purkaa työsuhteen koeajalla ilman irtisanomisaikaa. Työnantaja ei kuitenkaan saa koeajallakaan purkaa työsopimusta syrjivin tai epäasiallisin perustein.

 

Kokoaikainen työsuhde

Kokoaikainen työsuhde tarkoittaa, että töitä tehdään pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa ja viikoittainen työaika on noin 36–40 tuntia. Alan viikoittaisesta työajasta on säädetty työehtosopimuksessa.

 

Kokoontumispaikka

Kokoontumispaikka on pelastussuunnitelmassa määritetty paikka, jonne kokoonnutaan mahdollisessa hätätilanteessa. Pidä huolta, että tiedät, mikä on työpaikkasi kokoontumispaikka, jotta osaat tositilanteessa toimia oikein.

 

Luontoisedut ja lisät

Peruspalkan lisäksi maksetaan usein alasta ja työstä riippuvia lisiä, kuten iltalisää, ylityölisää tai yötyölisää. Nämä maksetaan peruspalkan päälle, mutta ovat yhtä lailla verotettavaa tuloa. Luontoiseduilla tarkoitetaan työnantajan myöntämiä etuja, jotka tarjotaan muuten kuin rahana, esimerkiksi lounas- tai puhelinetuna. Näistä eduista maksetaan myös veroa.

 

Luottamusmies

Luottamusmies edustaa työpaikalla ammattiliittoa. Hänen tehtävänsä on työehtosopimuksen toteutumisen valvominen sekä työntekijöiden etujen ajaminen työpaikalla. Luottamusmies valitaan vaaleilla määräajaksi kahden vuoden välein. Ammattiliitot kouluttavat luottamusmiehiä tehtäviinsä.

 

Määräaikainen työsuhde

Määräaikainen työsuhde on voimassa sovittuun päivään asti, jonka jälkeen työsuhde päättyy. Määräaikaista työsuhdetta ei tavallisesti kumpikaan osapuoli voi irtisanoa. Työsuhteen määräaikaisuudelle täytyy aina olla työsopimuksessa peruste, kuten sijaisuus.

 

Nollatuntisopimus

Nollatuntisopimus on työsopimus, jossa sovittu vähimmäistyötuntimäärä on nolla. Nollatuntisopimus on usein työntekijälle epävarma ratkaisu, sillä töitä ei välttämättä ole lainkaan joillain ajanjaksoilla. Nollatuntisopimuksen lisäksi tehdään jonkin verran ”tarvittaessa töihin kutsuttava”-sopimuksia, jolloin työsuhde on voimassa vain työvuorojen ajan. Myös tällainen sopimus on epävarma työtekijän tulojen turvaajana.

 

Osa-aikainen työsuhde

Osa-aikainen työsuhde on kyseessä silloin, kun viikoittainen työtuntimäärä on vähemmän kuin alan työehtosopimuksessa sovittu kokoaikainen työaika. Osa-aikaisessa työsuhteessa töitä voi olla vaikka 30 tuntia viikossa.

 

Palkanmaksukausi

Palkanmaksukausi on se ajanjakso, jolta palkka maksetaan. Palkka täytyy maksaa vähintään kerran kuukaudessa.

 

Palkkalaskelma

Työnantajan täytyy toimittaa työntekijälle todistus palkanmaksusta eli palkkalaskelma. Siitä ilmenee palkan määrä ja siitä tehdyt vähennykset, kuten verot, eläkemaksut ja työttömyysvakuutusmaksut. Sunnuntaikorvaus ja lisät tulee olla palkkalaskelmassa eriteltynä. Palkkalaskelmasta selviää myös palkanmaksupäivä ja perustiedot työsuhteesta. Palkkalaskelmaa voidaan kutsua myös palkkakuitiksi, palkkatodistukseksi tai vanhahtavasti tilinauhaksi.

 

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelmassa on ohjeet rakennuksesta poistumiseen hätätilanteessa. Varmista, että tiedät pelastussuunnitelman sisällön, kuten poistumistiet, vaaratilanteen varalta.

 

Perehdytys

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan täytyy järjestää uudelle työntekijälle riittävä perehdytys työpaikkaan ja työnopastus työtehtäviin. Perehdytys sisältää työympäristöön ja työkavereihin tutustumisen. Työnopastuksessa opetetaan työtehtävän sisältö ja työtekijä koulutetaan tarvittavien laitteiden ja apuvälineiden käyttöön.

 

Sosiaalitilat

Sosiaalitiloilla tarkoitetaan niitä työpaikan tiloja, joissa sijaitsevat työntekijöiden käytössä olevat pukuhuoneet ja peseytymistilat sekä ruokailu- ja taukohuoneet.

 

Sunnuntaikorvaus

Sunnuntaityöstä kuuluu maksaa kaksinkertainen palkka. Sunnuntaikorvaus tulee olla palkkalaskelmassa eriteltynä.

 

Tasoittumisjakso

Työaika voi olla sovittu keskimääräiseksi, jolloin työaika voi hieman vaihdella viikoittain. Tällöin työajan toteutumista tarkastellaan tasoittumisjaksolla. Esimerkiksi: jos työaika on keskimääräisesti 90 h/ 3 viikkoa, voidaan tasoittumisjaksoksi sopia esimerkiksi yhdeksän viikkoa. Tällöin työaika kahdella ensimmäisellä kolmeviikkoisjaksolla voi olla esimerkiksi 87 h / 3 viikkoa ja 97 h/3 viikkoa, mutta viimeisellä viikolla työajan täytyy tasaantua, eli työajan on tässä tapauksessa oltava 86 h/3 viikkoa. Näin keskimääräinen työaika on työsopimukseen kirjattu 90 h/ 3 viikkoa.

 

Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde

Jos määräaikaisuudesta ei ole erikseen sovittu, työsuhde on pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa oleva. Silloin työsuhde jatkuu, kunnes se päättyy jommankumman osapuolen irtisanomiseen. Irtisanomisessa on noudatettava määräaikoja.

 

Työehtosopimus eli TES

Työehtosopimus on työnantajajärjestöjen ja työntekijäjärjestöjen neuvotteleva sopimus alan vähimmäistyöehdoista. Työehtosopimuksessa säädetään esimerkiksi alan vähimmäispalkoista ja työajasta. Yleissitovat työehtosopimukset koskevat kaikkia alan työnantajia, jolloin niitä on pakko noudattaa. Jos alalla on yleissitova työehtosopimus, eivät työnantajan ja työntekijän välisen työsopimuksen ehdot voi olla työehtosopimusta huonommat.

 

Työsuhteen purkaminen

Työsuhteen purkaminen on voimakas keino työsopimuksen päättämiseen. Työsuhteen purkamisessa työsuhde päättyy heti, ilman irtisanomisaikaa. Purkaminen voidaan tehdä vain erityisen painavista syistä. Työsuhteen purkaminen voi tulla kysymykseen silloin, kun jompikumpi osapuoli on vakavasti laiminlyönyt velvollisuuksiaan. Tällainen laiminlyönti voi olla esimerkiksi työntekijän ilmaantuminen töihin humalassa tai työnantajan toistuvat ongelmat palkanmaksussa. Koeajalla työsuhteen purkaminen on molemmille osapuolille mahdollista myös ilman erityisen painavia perusteita.

 

Työsuojeluvaltuutettu

Työsuojeluvaltuutettu on työntekijöiden valitsema työntekijä, joka on perehtynyt työpaikan työsuojeluasioihin. Työsuojeluvaltuutettu täytyy valita, jos työpaikalla on säännöllisesti vähintään kymmenen työntekijää. Hän edustaa työntekijöitä työsuojelun yhteistoiminnassa.

 

Työterveyshuolto

Työnantajan täytyy lain mukaan järjestää työterveyshuolto, jos työpaikalla on yksikin työntekijä. Työterveyshuollon sopimus tehdään terveydenhuollon palveluntarjoajan kanssa. Työterveyshuollon laajuus vaihtelee ehkäisevästä työterveyshuollosta laajoihin työnantajan tarjoamiin palveluihin, kuten sairaanhoitoon ja erikoisterveydenhoitoon. Tarkista työpaikkasi työterveyshuollon käytännöt ja laajuus.

 

Vuokratyö

Vuokratyössä työntekijä tekee työsopimuksen työvoimaa välittävän vuokratyöyrityksen kanssa, joka välittää työntekijöitä edelleen käyttäjäyrityksiin. Vuokratyöntekijä tekee töitä käyttäjäyrityksessä, mutta hänen palkanmaksustaan ja työsuhteestaan vastaa vuokratyöyritys. Vuokratyöyritysten tulee soveltaa alan yleissitovaa työehtosopimusta.