NAPO ANIMAATIOSANKARI-
TURVALLISUUTTA HYMY HUULESSA

Napo ja ystävät

Napo osallistuu aktiivisesti riskien tunnistamiseen ja käytännöllisten ratkaisujen tarjoamiseen. Napon avulla kaiken ikäiset eri taustoista, eri toimialoilta ja kulttuureista tulevat ihmiset voivat ymmärtää työterveyttä ja -turvallisuutta.

Päähenkilö Napo ja hänen kumppaninsa ilmaisevat itseään sanattoman kielen avulla. Napo-elokuvien tarinat ovat valaisevia ja opettavia. Ne herättävät kysymyksiä ja stimuloivat keskustelua erityisistä työturvallisuuteen liittyvistä asioista. Joskus ne tarjoavat käytännön ratkaisuja tai johdattavat niihin.

Napo on tavallinen ihminen – ei hyvä eikä paha, ei nuori eikä vanha. Tässä mielessä hänen kulttuurinsa on neutraali. Napo on innokas työntekijä. Joskus hän saattaa joutua sellaisten tilanteiden uhriksi, joita hän ei hallitse, mutta hän osaa myös tunnistaa työssä piileviä vaaroja ja riskejä sekä tehdä hyviä ehdotuksia työturvallisuuden ja työpaikan parantamiseksi.

Napo-elokuvat on tuotettu tietokonegrafiikan avulla. Ne kuvaavat työssä puurtavia hahmoja, jotka kohtaavat työturvallisuusongelmia.

 

Napo opettajille: https://www.napofilm.net/fi/using-napo/napo-for-teachers

Napo-elokuvien etusivu: https://www.napofilm.net/fi

Napo seikkailee

Käytä Napo-videoita tiedottaaksesi työsuojeluasioista

Napo seikkailee animaatiosarjassa, jossa esitellään tärkeitä työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyviä asioita. Napon valloittava hahmo kuvaa työntekijää, joka voisi toimia millä tahansa teollisuuden alalla.

Lisää Napo-videoita löydät täältä.